ЖИТТЯ

Погода на 24 листопада: у Переяславі стане тепліше

У Переяславі протягом дня дощитиме. Максимальна температура – 6 градусів тепла.

У четвер, 24 листопада, у Переяславі протягом дня буде хмарно. Вночі та ввечері йтиме дощ, вранці о 8:00 синоптики прогнозують сніг. Опадів синоптики не прогнозують. Опади – 5,5 мм. Мінімальна температура буде вночі – 2 градуси тепла, максимальна вдень, о 14:00, – 6 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру зросте до 7-15 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 82 та 91 відсотками протягом доби. Тривалість дня 24 листопада – 8 годин 39 хвилин. Завтра день стане на дві хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:20, а захід – о 16:00.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1926-му – 14,1 градуса тепла, а найнижчу в 1998-му – 15,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

24 листопада відзначається день преподобного Феодора Студита, сповідника. У народі казали: “З дня святого Феодора Студня прилітають зимові вітри, від яких буває холодно на дворі й морозно на землі”. Зазвичай з цього дня починає студити і морозити: “На Студня холоднеча що не день — лютіша і гірша”. Часто це буває сніжний день. Якщо цього дня було вогко та йшов сніг, чекали відлиги до Введення (4 грудня). Якщо день був ясним, незабаром мало бути похолодання. За 24 листопадом передбачали погоду на майбутню зиму: якщо день був теплим, то й зима буде теплою, і навпаки.

Нагору