ЖИТТЯ

Погода на 26 листопада: у Переяславі весь день накрапатиме дощ

У Переяславі весь день дощитиме. Температура повітря – 3 градуси тепла.

Протягом суботи, 26 листопада, у Переяславі постійно накрапатиме дощ. Опади – 2,4 мм. Температура всю добу триматиметься на позначці 3 градуси тепла. Лище ближче до ночі опуститься до +2 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 93 та 98 відсотками протягом доби. Тривалість дня 26 листопада – 8 годин 34 хвилин. Завтра день стане на дві хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:23, а захід – о 15:58.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1928-му – 13 градусів тепла, а найнижчу в 1999-му – 17,6 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять святителя Івана Златоустого, архієпископа Константинопольського. З минулих часів відомо, що “на Златоуста все поле порожнє”. У цей час “всяка зяб зупиняється в рості”, тобто земля занурюється у сон до весни. У давнину казали: “Ззиває зима на Івана Златоустого свою свиту: хурделицям і заметілям дає наказ – відлиги вгамувати”. Іній на деревах у цей день вказував на те, що можна чекати гарного врожаю.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору