Переяслав Перейти на сайт

Погода на 27 листопада: у Переяславі дощитиме

У Переяславі прогнозують опади. Температура повітря – 1-2 градуси тепла.

У неділю, 27 листопада, у Переяславі вночі та вдень синоптики прогнозують дощ зі снігом. Опади – 5,3 мм. Температура протягом доби коливатиметься у межах 1-2 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 87 та 97 відсотками протягом доби. Тривалість дня 27 листопада – 8 годин 32 хвилин. Завтра день стане на дві хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:25, а захід – о 15:57.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1898-му – 14,4 градуса тепла, а найнижчу в 1892-му – 15,1 градуса морозу.

Народні прикмети:

27 листопада відзначають день апостола Пилипа. Погода цього дня багато в чому визначала майбутній врожай: іній на Пилипа – до врожаю вівса, дощ – пшениці. Якщо хмарне небо чи випаде сніг – до негожого травня; іній на деревах – до морозу, туман – на відлиги, а якщо вночі був іній, вдень сніг не випаде. Прислуховувались і до пернатих “сусідів”: “На Пилипа ворона каркне – до відлиги”.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.