ЖИТТЯ

Погода на 5 грудня: у Переяславі всю добу буде морозно

У Переяславі буде хмарно і холодно. Мінімальна температура – 5 градусів морозу.

У понеділок, 5 грудня, у Переяславі буде хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 4-5 градусів морозу. Максимальна буде вдень – 2 градуси морозу. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 6-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 50 та 61 відсотком протягом доби. Тривалість дня 5 грудня – 8 годин 17 хвилин. Завтра день стане на одну хвилину коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:36, а захід – о 15:53.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1961-му та 2008 роках – 11,2 градуса тепла, а найнижчу в 1902-му – 19,3 градуса морозу.

Народні прикмети:

5 грудня вшановують пам’ять святого Прокопія. Для цього дня в народі існувало багато приказок, і пов’язані вони були зі становленням санного шляху: “Прокіп снігом ступає – дорогу копає”, “Прийшов Прокіп – розрив замет”, “Прокіп дорогу прокопає, а Катерина (7 грудня) закатає”. Цього дня заглядали у пташині гнізда: якщо в них багато пуху, сухої трави і соломи – пернаті відчувають холодну зиму.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору