ЖИТТЯ

Погода на 14 грудня: у Переяславі буде мінлива хмарність та мороз

У Переяславі завтра не буде опадів. Температура повітря – 2-3 градуси морозу.

У середу, 14 грудня, у Переяславі протягом буде переважно хмарно, але сонце інколи виглядатиме з-за хмар. Опадів синоптики не прогнозують. Температура повітря протягом доби – 2-3 градуси морозу. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 2-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 72 та 84 відсотками протягом доби. Тривалість дня 14 грудня – 8 годин 6 хвилин. Завтра день стане на одну хвилину коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:45, а захід – о 15:52.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1950 році – 9,8 градуса тепла, а найнижчу в 1921-му – 23,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять святого пророка Наума. У народі цього святого називали Грамотником, оскільки в цей день у давні часи (з 1 грудня за старим стилем) починали вчити дітей грамоті. Навчальні “муки” дітей доповнювались вітром, який був дуже характерним у день пророка Наума: “Прийшов Наум, зимній вітер подув”. Якщо вітер з південно-західного переходив у західний чи північно-західний, чекали посилення морозів.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору