ЖИТТЯ

Погода на 18 грудня: у Переяславі буде мороз та невеликий сніг

У Переяславі прогнозують сніг. Мінімальна температура – 4 градуси морозу.

У неділю, 18 грудня, у Переяславі протягом дня буде хмарно. З 11:00 до 17:00 синоптики прогнозують невеликий сніг. Опади – 0,2 мм. Температура повітря вночі – 0 градусів. Протягом дня впаде до 2-3 градусів морозу. А ввечері опуститься до мінімальних 4 градусів нижче нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 7-14 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 81 та 87 відсотками протягом доби. Тривалість дня 18 грудня – 8 годин 4 хвилин. Завтра день буде таким самим за тривалістю, як сьогоднішній. Світанок настане о 7:48, а захід – о 15:52.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1989 році – 10 градусів тепла, а найнижчу в 1946-му – 21,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

18 грудня відзначають день пам’яті преподобного Сави Освященного. Тривають Варварині морози. У давнину говорили: “Сава стелить, Сава гвіздки гострить, Сава шлях засалює”, що означало, що дороги ставали слизькими. Цього дня все ще спостерігали за димом: якщо він стовпом – на мороз; якщо без вітру б’є до землі – треба чекати снігу. А якщо на Саву дув сильний вітер, такого ж вітру слід було чекати до кінця місяця.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору