ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: запечіть баклажани під сиром

Запечені баклажани під сиром – це смачно та корисно. Спробуйте приготувати.

Баклажан – смачний та корисний продукт. Якщо його правильно приготувати, наприклад, у поєднанні з ніжним сиром, він відразу заграє новими фарбами. Ця страва готується швидко. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 2 середніх баклажани
  • 2 ч. л. оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 700 г томатної пасати
  • 1 ст. л. орегано
  • 2 склянки моцарели
  • пів склянки пармезану

Приготування:

  1. Наріжте тонкими скибочками баклажани та викладіть на деко, попередньо змастивши олією. Обсмажте з обох сторін під грилем.
  2. Вимкніть гриль і включіть духовку на 190°С.
  3. Розігрійте олію в каструлі, додайт цибулю і часник. Пасеруйте до м’якості. Додайте пасати і орегано, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте, не накриваючи кришкою, десять хвилин.
  4. Краще подавайте зі свіжою зеленню – вона додасть баклажанам акценту.
  5. Змастіть олією глибоку форму для запікання. Викладіть шарами 1/3 баклажанів, 1/3 соусу, по 1/3 кожного сиру. Повторіть все те ж ще два рази. Запікайте 35-40 хвилин до золотисто-коричневої скоринки.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору