Запечені баклажани під сиром – це смачно та корисно. Спробуйте приготувати.
Баклажан – смачний та корисний продукт. Якщо його правильно приготувати, наприклад, у поєднанні з ніжним сиром, він відразу заграє новими фарбами. Ця страва готується швидко. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 2 середніх баклажани
- 2 ч. л. оливкової олії
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 700 г томатної пасати
- 1 ст. л. орегано
- 2 склянки моцарели
- пів склянки пармезану
Приготування:
- Наріжте тонкими скибочками баклажани та викладіть на деко, попередньо змастивши олією. Обсмажте з обох сторін під грилем.
- Вимкніть гриль і включіть духовку на 190°С.
- Розігрійте олію в каструлі, додайт цибулю і часник. Пасеруйте до м’якості. Додайте пасати і орегано, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте, не накриваючи кришкою, десять хвилин.
- Краще подавайте зі свіжою зеленню – вона додасть баклажанам акценту.
- Змастіть олією глибоку форму для запікання. Викладіть шарами 1/3 баклажанів, 1/3 соусу, по 1/3 кожного сиру. Повторіть все те ж ще два рази. Запікайте 35-40 хвилин до золотисто-коричневої скоринки.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.