ЖИТТЯ

Погода на 20 грудня: у Переяславі буде сильний вітер, можливий сніг

У Переяславі буде хмарно. Мінімальна температура – 3 градуси морозу.

У вівторок, 20 грудня, у Переяславі протягом дня буде хмарно, можливий сніг. Опади – 1,4 мм. Найхолодніше буде вночі та вранці – 2-3 градусів морозу. Вдень та ввечері температура підніметься до 1 градусу тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру зросте до 20 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 58 та 72 відсотками протягом доби. Тривалість дня 20 грудня – 8 годин 3 хвилини. Завтра день буде стане на хвилину коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:49, а захід – о 15:53.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1982 році – 8,9 градуса тепла, а найнижчу в 1994-му – 20,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

20 грудня вшановують пам’ять святителя Амвросія. У минулі часи цей день нібито підбивав підсумок свят року, що минав, тому говорили: “Амвросій свята відкинув”. Яка погода була в цей день, така буде і в січні. Мисливці мали свою прикмету на день Амвросія. Збираючись на полювання, вони спостерігали за собакою: якщо вона починала валятись у снігу, йти на полювання було не слід – заметіль у дорозі застане.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору