ЖИТТЯ

Як безпечно користуватись генераторами: пояснили рятувальники з Переяслава

Рятувальники закликають відповідально користуватись генераторами. Яких правил слід дотримуватись?

Через відключення світла в Україні люди почали активно використовувати генератори. Підприємці встановлюють їх, щоб бізнес продовжував працювати. Громадяни ставлять біля своїх будинків, щоб забезпечити їх електропостачання. Але неправильне використання генераторів може бути небезпечним. На Київщині вже є непоодинокі випадки отруєння чадним газом та виникнення пожеж.

У громадах Переяславщини таких випадків ще не було, але задля уникнення небезпечних ситуацій рятувальники нагадали правила експлуатації генераторів. На цьому наголосив Сергій Лисенко, начальник відділу організації профілактичної роботи Бориспільського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області, передає Інформатор.

– Встановлюйте генератор на свіжому повітрі, але не біля вхідних дверей чи кватирок, щоб в оселю не потрапили вихлопні гази, які випрацьовує двигун внутрішнього згорання. При запуску генератора може статись враження електричним струмом або механічні ураження людини. Щоб цього не трапилось, будьте обережними та цінуйте своє життя, – зазначив Сергій Лисенко.

Нагадаємо, що 11 грудня  на Переяславщині загорівся будинок із пічним опаленням. Відео з місця події дивіться тут.

Оксана Симоненко

Відео: Валентин Шеремет

Нагору