ЖИТТЯ

Погода на 27 грудня: у Переяславі йтиме дощ і стане тепліше

У Переяславі дощитиме. Максимальна температура – 6 градусів тепла.

У вівторок, 27 грудня, у Переяславі буде хмарно. Протягом ночі та дня йтиме дощ, інколи зі снігом. Ввечері він припинеться. Опади – 9,3 мм. Мінімальна температура повітря буде вночі та ввечері – 3 градуси тепла. Максимальна температура буде вдень – 5-6 градусів з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 5-13 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 73 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 27 грудня – 8 годин 5 хвилин. Завтра день буде на 1 хвилину довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:52, а захід – о 15:57.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1974 році – 7 градусів тепла, а найнижчу в 1996-му – 21,3 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять святих Фірса, Левкія і Каллиника. У цей час тримається стабільно зимова погода, з усіма характерними для неї явищами: “У грудні мороз наростає, проте день прибуває”. У давнину говорили: “Зима ночі урвала, дня приточила”. Наші пращури помітили: якщо взимку повітря стає прозорішим, значить слід чекати на похолодання.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору