Там, де ще не відкрився McDonald’s, всі сумують за апетитними чізбургерами. Спробуйте їх приготувати вдома.
Відомий шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився секретом бургера та соусу, як у McDonald’s. Якщо у вашому місті ще не відкрився “Мак”, а ви скучили за його кухнею, беріть справу у свої руки. Інформатор дізнався цей рецепт на YouTube-каналі Клопотенка.
Інгредієнти:
- фарш з міксу яловичини та свинини
- булочка для бургера
- мариновані огірки
- червона цибуля
- сир
- кетчуп
- кмин
Для соусу:
- 150 г червонокачанної капусти
- 50 г вершкового масла
- 15 г солодкої гірчиці
- 100 мл червоного вина
- 5 г зіри
- дрібочку крохмалю
Приготування:
- Зробіть котлету з фаршу. Щоб вона краще тримала форму і була соковитіша, покладіть сформовану заготовку в морозилку, а тим часом займіться іншими справами.
- Булочку для бургера розріжте вздовж навпіл і покладіть у духовку на кілька хвилин або обсмажте на сухій сковороді гриль. Так вона стане хрусткішою.
- Огірок наріжте тонкими слайсами. На кожен бургер потрібно приблизно три-чотири слайси. Почистіть червону цибулину і наріжте тонкими кільцями або дрібними кубиками.
- Тепер приготуйте соус. Наріжте червонокачанну капусту. Потім розігрійте сковороду з вершковим маслом і викладіть туди капусту, солодку гірчицю та зіру. Гасіть все на середньому вогні. Коли капуста стане м’якою, влийте червоне вино. Тушкуйте ще кілька хвилин.
- Перекладіть капусту в окрему миску і ретельно перебите блендером до однорідності. Якщо хочете, щоб соус був трохи густішим, додайте до нього дрібку крохмалю і перемішайте. Для більшої однорідності можна перетерти соус через дрібне сито.
- Дістаньте котлету з морозилки та обсмажте на пательні. Потім переверніть, посоліть і залиште на пательні ще на пів хвилини.
- Нижній шар булочки змастіть соусом із капусти, а верхній – звичайним кетчупом. Зверху викладіть кубики цибулі і трохи присипте кмином.
- Викладайте слайси огірка та підсмажену котлету. На котлету кладіть два слайси сиру і накрийте усе верхньою булочкою.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.