ЖИТТЯ

Погода на 7 січня: у Переяславі буде мороз

У Переяславі весь день буде хмарно. Мінімальна температура – 9 градусів морозу.

У суботу, 7 січня, у Переяславі весь день буде хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Вночі на небі можна буде побачити зірки. Мінімальна температура повітря буде пізно ввечері – 9 градусів морозу. Максимальна вночі та вдень – 6 градусів нижче нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 2-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 63 та 70 відсотками протягом доби. Тривалість дня 7 січня – 8 годин 15 хвилин. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:51, а захід – о 16:09.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1975 році – 8 градусів тепла, а найнижчу в 1935-му – 29,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

7 січня відзначають Різдво – одне з головних християнських свят. З давніх часів це день примирення, добра, миролюбності, прославлення Христа. Наші пращури помітили: якщо цього дня тепло – весна буде холодною. Якщо ж у день Різдва холодно і хурделиця, буде холодно і влітку. Густий іній прогнозує влітку достаток хліба і малини. Незважаючи на урочистість цього свята, світлий ясний день вказував на неврожай. А багато зірок на небі – на врожай грибів, ягід та гороху.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору