ЖИТТЯ

Повістки через “Дію” не надсилатимуть: що відомо про це

Новий порядок взяття на військовий облік не передбачає, що повістки надсилатимуть через “Дію”.

Новий порядок взяття на військовий облік не передбачає, що повістки надходитимуть через портал “Дія”. Про це розповів керівник із розвитку електронних послуг міністерства цифрової трансформації України Мстислав Банік у коментарі виданню The Village Україна, передає Інформатор.

“Ні ця постанова, ні будь-яка інша не передбачає надходження повісток через “Дію”. У нашому плані роботи поки немає таких завдань”, – прокоментував він.

Згідно з постановою Кабміну, у “Дії” має з’явитися новий сервіс – електронний військовий квиток. Як його впроваджуватимуть і як працюватиме сервіс, поки що не розповідають. Також у Міністерстві зазначили, що ще багато моментів потрібно доопрацювати разом з Міністерством оборони України.

Мстислав Банік додав, що більшість державних сервісів та послуг майже завжди передбачають можливість їх запровадження онлайн в “Дії”, а війна показала, що доступність цифрових сервісів для громадян – це одне з пріоритетних рішень.

Новий порядок узяття на військовий облік Кабмін затвердив 30 грудня 2022-го, він уже набув чинності. Відтепер ставати на військовий облік потрібно із 16 років, а не із 17, як це було раніше. Зробити це можна буде традиційно, а можна – через додаток “Дія”, але поки що невідомо, коли почне роботу ця функція.

Нагадаємо, що на порталі “Дія” можна отримати витяг з ЄДР. Як це зробити, читайте за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору