ЖИТТЯ

На Київщині тривають аварійні відключення світла: із чим це пов’язано

Яка ситуація з постачанням електроенергії в Україні? Найсвіжіші дані від енергетиків.

Дефіцит в енергосистемі України суттєво зріс. Це пов’язано зі зменшенням виробництва електроенергії через ракетні обстріли електростанцій. Також на це накладається збільшення споживання, пов’язане з початком робочого тижня. Про це 16 січня об 11:00 повідомила пресслужба “Укренерго”, передає Інформатор. Зазначили, що зараз триває відновлення енергосистеми після 12-го масованого ракетного удару ворога 14 січня.

До обленерго довели зменшені ліміти споживання на всю добу. Через їх перевищення вже з 9-ї години ввели аварійні відключення у чотирьох областях, а з 10-ї – у п’яти областях України. Також можливі застосування аварійних відключень і в інших регіонах.

Ситуацію ускладнюють погодні умови (рвучкий вітер, обледеніння проводів). У центральному регіоні є відключення через пошкодження у розподільчих електромережах.

Як йдеться на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі, в області запроваджені екстрені відключення світла. Графіки стабілізаційних відключень, які складені раніше, наразі не діють.

Нагадаємо, що в Переяславі збирають продукти та плетуть маскувальні сітки для ЗСУ. Як долучитись, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору