ЖИТТЯ

Погода на 31 січня: у Переяславі прогнозують незначні опади

У Переяславі завтра буде хмарно, можливі опади. Мінімальна температура – 2 градуси морозу.

У вівторок, 31 січня, у Переяславі протягом дня буде хмарно. Вночі, зранку та пізно ввечері синоптики прогнозують невеликий мокрий сніг. Опади – 2,1 мм. Максимальна температура повітря буде вдень та ввечері – 1 градус тепла. Мінімальна вранці – 2 градуси морозу. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 1-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 80 та 91 відсотком протягом доби. Тривалість дня 31 січня – 9 годин 16 хвилин. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:29, а захід – о 16:45.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1989 році – 6,3 градуса тепла, а найнижчу в 1954-му – 25,2 градуса морозу.

Народні прикмети:

31 січня вшановують пам’ять святителя Афанасія і Кирила. Цей день називали “Панас Ломоніс”, оскільки стояли люті Афанасієві морози: “Ломоніс морозить ніс”, “Прийшов Панас Ломоніс – бережи щоки та ніс”. Якщо цього дня був пурпуровий захід сонця, то на ранок очікували великого снігопаду, морозу і вітру. Погоду передбачали і за воронами: якщо вони летіли зграями, слід було готуватись до сильних морозів.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору