ЖИТТЯ

Переяслав попрощався із двома Героями, які загинули на війні: вони були серед перших добровольців

У Переяславі попрощались із двома Героями. Вони загинули на війні.

4 лютого у Переяславі на території Храму Вознесіння Христового попрощались із двома захисниками України, переяславцями Ігорем Бабковим та Андрієм Вітром. Ігор Бабков загинув 26 січня поблизу Вугледара Волноваського району на Донечинні, йому було 47 років. Андрій Вітер – 29 січня в районі населеного пункту Бологівка Харківської області у віці 51 року. Про це повідомляє Інформатор.

Літургію провели священники ПЦУ. Пам’ять загиблих прийшли вшанувати багато людей – близько 250: переяславці, військовослужбовці, знайомі та родичі. Біля трун родини оплакували своїх Героїв. В найбільшій скорботі – дружини та діти.

Після літургії до присутніх звернувся міський голова Переяслава Вячеслав Саулко: “Андрій та Ігор, як справжні патріоти, як воїни-захисники, не могли залишитись вдома під час війни. Вони все покинули і пішли захищати нас усіх. Вони були там, бачили смерть на власні очі. Ніхто не міг повірити, що це трапиться з ними. Ми маємо завжди пам’ятати янголів, які звільняють нашу землю. Коли настане день Перемоги, ми пом’янемо та згадаємо поіменно всіх”.

За звичаєм шану Героям віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. Після цього по черзі дві процесії рушили центральною площею. Люди попрямували на кладовища. Ігоря Бабкова поховали на Заальтицькому цвинтарі, а Андрія Вітра – на Ярмарковому.

Зазначимо, що Ігор Бабков був розвідником-далекомірником першої мінометної батареї 72-ї бригади. На захист Батьківщини став 24 лютого серед перших добровольців Переяславщини. Відомо, що у чоловіка залишилось четверо дітей. Андрій Вітер був гранатометником піхотного взводу. Почав служити 7 березня також серед перших добровольців нашого краю. Його не дочекались троє дітей.

Нагадаємо, що Андрій Вітер ще на Покрову здіймав у Чопилках прапор України. Тоді пообіцяв присутнім після перемоги наварити козацького кулішу.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору