ЖИТТЯ

Погода на 5 лютого: у Переяславі стане прохолодніше, можливі опади

У Переяславі прогнозують опади. Мінімальна температура – 4 градуси морозу.

У неділю, 5 лютого, у Переяславі протягом дня буде хмарно. Після обіду синоптики прогнозують мокрий сніг. Опади – 1 мм. Мінімальна температура повітря буде вночі та вранці – 4 градуси морозу. Вдень вона зросте до мінус 2 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 82 та 91 відсотком протягом доби. Тривалість дня 5 лютого – 9 годин 32 хвилини. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:22, а захід – о 16:54.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2002 році – 10,1 градуса тепла, а найнижчу в 1893-му – 26 градусів морозу.

Народні прикмети:

5 лютого вшановують пам’ять святого Агатангела. У минулі часи погоду цього дня передвіщали білки та птахи. Якщо під час морозу білка залишає гніздо і спускається з дерева, слід чекати відлиги. Якщо вранці наші пращури виразно чули крик синиці, то варто готуватися до серйозних морозів.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору