ЖИТТЯ

У Переяславі у День закоханих уклали шлюб дві пари: це найменше за останні роки

У Переяславі у День закоханих уклали шлюб лише дві пари. Про це розповіли у місцевому відділі ДРАЦС.

14 лютого відзначали Всесвітній день закоханих. Часто в цей романтичний день закохані укладають шлюби. У Переяславі, зокрема, побралися дві пари. Про це Інформатору розповіла начальниця відділу ДРАЦС у Переяславі Вікторія Литовченко.

– Вчора у нас зареєстрували два шлюби. Це, мабуть, найменше у День закоханих за останні роки. Також подали три заяви на шлюб. У зв’язку з тим, що зараз можна реєструвати шлюб день у день без жодних довідок, зазвичай у нас багато шлюбів укладають щодня. Але таке право мають тільки громадяни України. Наречені приходять, подають заяву і відразу реєструють шлюб без очікування, поки мине місяць і один день. Також за цей рік станом на 15 лютого зареєстрували вже 40 шлюбів, – зазначила Вікторія Литовченко.

Пояснила, що якщо шлюб реєструють громадянин з України та громадяни з іншої держави, у них має бути обов’язкове дотримання місячного терміну. Але, якщо є поважна причина для скорочення терміну, наприклад, коли наречена вагітна або є спільна дитина, то цей термін скорочується. Проте реєструють все одно після проведення перевірки на легальність перебування іноземця міграційною службою.

Нагадаємо, що протягом січня на Переяславщині одружилися 22 пари та народилося 15 немовлят. Актуальна статистика – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору