ЖИТТЯ

Погода на 18 лютого: у Переяславі температура зросте до 8 градусів тепла

У Переяславі до обіду дощитиме. Максимальна температура – 8 градусів тепла.

У суботу, 18 лютого, у Переяславі протягом всього дня небо буде вкрите хмарами. Вночі та вранці синоптики прогнозують дощ та сніг. Опади – 4,2 мм. Мінімальна температура повітря буде вночі – 0 градусів. Вдень вона зросте до максимальних 8 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 2-12 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 59 та 92 відсотками протягом доби. Тривалість дня 18 лютого – 10 годин 16 хвилин. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:00, а захід – о 17:16.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2002 році – 11,2 градуса тепла, а найнижчу в 1985-му – 21,2 градуса морозу.

Народні прикмети:

18 лютого відзначають день пам’яті святої Агафії. Її також називали “поминальницею”, тому що цього дня було прийнято згадувати пращурів. Ще цю святу величали Корівницею, оскільки вона “корів оберігає від хвороб”. Наші пращури помітили: якщо цього дня мороз, то весна буде привітною, а літо – сухим і спекотним.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору