ЖИТТЯ

Погода на 23 лютого: у Переяславі буде сонячно та морозно

У Переяславі завтра буде сонячно та морозно. Мінімальна температура – мінус 7 градусів.

У четвер, 23 лютого, у Переяславі протягом всього дня буде сонячно. Мінімальна температура повітря буде вранці – 7 градусів морозу. Вдень та ввечері – 3 градуси нижче нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-4 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 30 та 61 відсотком протягом доби. Тривалість дня 23 лютого – 10 годин 35 хвилин. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:50, а захід – о 17:25.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1998 році – 11,2 градуса тепла, а найнижчу в 1945-му – 21,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять преподобного Прохора Печерського. У народі святого називали Прохір-Зимоох і казали: “До Прохора стара охала: “Ой, студено!”, “Прийшов Прохір та Влас (24 лютого): “Невже скоро весна у нас?”, “Прохір – на тепло повернув”. У народі підмітили: якщо 23, 24, 25 лютого іній на деревах, то слід чекати дощ на Мокія Мокрого (24 травня), а це означає, що все літо буде “мокрим”.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору