Пастила – смачний і корисний десерт. Спробуйте приготувати.
Пастила в домашніх умовах – корисний і поживний варіант десерту. Його можна приготувати досить легко. Пастилу готують з яблук або з полуниці. Також можна експериментувати з іншими фруктами. Інформатор розповість детальніше про приготування такої смакоти.
Інгредієнти:
- 1,5 кг яблук
- 2 курячі яйця
- 1,5 скл. цукру
- цукрова пудра
Приготування:
- Промийте яблука, поділіть їх на половинки. Розкладіть на деко.
- Випікайте яблука близько години в розігрітій до 180°С духовці. У мікрохвильовій печі це можна зробити значно швидше.
- Запечені яблука старанно перетріть через сито та отримайте ніжне пюре.
- Додайте в яблучну масу цукор, розмішайте та залиште для охолодження.
- Додайте в пюре яєчні білки та збийте до пишного стану.
- Невелику частину суміші залиште в мисці. Решту розподіліть тонким шаром по деку з пергаментом.
- Сушіть пастилу в прочиненій духовці близько 7-8 годин. Оптимальна температура – 100°С.
- Готову яблучну пастилу розріжте на кілька рівних частин. З’єднайте їх одна з одною, промажте масою, що залишилася, та зформуйте акуратне частування.
- Яблучну пастилу прикрасьте цукровою пудрою.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.