Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте домашню пастилу

Пастила – смачний і корисний десерт. Спробуйте приготувати.

Пастила в домашніх умовах – корисний і поживний варіант десерту. Його можна приготувати досить легко. Пастилу готують з яблук або з полуниці. Також можна експериментувати з іншими фруктами. Інформатор розповість детальніше про приготування такої смакоти.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Промийте яблука, поділіть їх на половинки. Розкладіть на деко.
  2. Випікайте яблука близько години в розігрітій до 180°С духовці. У мікрохвильовій печі це можна зробити значно швидше.
  3. Запечені яблука старанно перетріть через сито та отримайте ніжне пюре.
  4. Додайте в яблучну масу цукор, розмішайте та залиште для охолодження.
  5. Додайте в пюре яєчні білки та збийте до пишного стану.
  6. Невелику частину суміші залиште в мисці. Решту розподіліть тонким шаром по деку з пергаментом.
  7. Сушіть пастилу в прочиненій духовці близько 7-8 годин. Оптимальна температура – 100°С.
  8. Готову яблучну пастилу розріжте на кілька рівних частин. З’єднайте їх одна з одною, промажте масою, що залишилася, та зформуйте акуратне частування.
  9. Яблучну пастилу прикрасьте цукровою пудрою.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.