ЖИТТЯ

“Будуть рейди та штрафи”: рятувальники закликали жителів Переяславщини не палити суху траву

Один виїзд рятувальників обходиться державі у близько 50 тисяч гривень. Чи доцільно їх витрачати на гасіння сухої трави?

Не встигла повноцінно настати весна, як люди почали спалювати суху рослинність. Останніми днями на Переяславщині сталось чотири такі пожежі. Приміром, 9 березня у Чирському (Переяславська ТГ) горіло 2 гектари трави. Випалювання сухої рослинності під час воєнного стану прирівнюється до диверсії. Про це вкотре нагадав провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня, передає Інформатор.

Фахівець зазначив, що штраф за спалювання сухої рослинності складає від 1 700 до 3 400 гривень: “Це болюче для нас питання, тому прийняли рішення проводити рейди. Будемо штрафувати тих громадян, які це роблять. Надалі матеріали передаватимемо в поліцію для притягнення до відповідальності по частині диверсії”.

Денис Порохня розповів, що вже проводили рейд у Мазінках (Переяславська ТГ): “Ми зустріли жіночку, яка випалювала суху рослинність. Ми не розуміємо, навіщо це робити, ще навіть не розпочалась суха погода. Це починають робити уже в лютому”.

Наголосив, що один виїзд пожежного автомобіля обходиться у близько 50 тисяч гривень. Це із врахування заробітної плати рятувальників, паливо-мастильних матеріалів. Торік на такі пожежі виїжджали по 10 разів за день.

Нагадаємо, що 4 березня на Переяславщині горів трав’яний настил. Фото з місця події та деталі тут.

Оксана Симоненко

Відео: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору