Ньокі – проста страва італійської кухні. Спробуйте приготувати.
Ньокі – маленькі вироби з картопляного тіста, традиційна страва італійської кухні з мінімальної кількості продуктів, яку можна подати як гарнір або самостійну страву. Ньокі можна приготувати заздалегідь і заморозити про запас. А приготування триває не більше 10 хвилин. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 700 г картоплі
- 1 яєчний жовток
- 200 г пшеничного борошна
- 100 г твердого сиру
- 50 г петрушки
- 2 ст. л. оливкової олії
Приготування:
- Помийте картоплю, перекладіть в каструлю, залийте водою, посоліть до смаку та варіть до готовності.
- Дістаньте картоплю з каструлі, дайте трохи охолонути, почистіть та потовчіть теплою в мисці. До картопляного пюре додайте жовток, борошно, посоліть та поперчіть до смаку.
- Вимісіть руками тісто. Воно не повинно прилипати до рук.
- Відірвіть шматочок тіста та сформуйте з нього ковбаску. Наріжте невеличкими брусочками однакової товщини по 1,5-2 см. За допомогою виделки притисніть кожен брусочок.
- Закип’ятіть воду у каструлі, посоліть до смаку та перекладіть ньокі. Варіть 5 хвилин, потім викладіть у глибоку тарілку, полийте 2 ст. л. оливкової олії та перемішайте, щоб не злипалися. Зверху додайте 100 г потертого на дрібній тертці твердого сиру та посипте 5 гілочками подрібненої петрушки.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.