ЖИТТЯ

У Переяславі провели благодійний концерт до річниці визволення Київщини від російських загарбників

У Переяславі провели благодійний концерт до річниці визволення Київщини. Збирали кошти для ЗСУ.

29 березня у Переяславському центрі культури та мистецтв до річниці визволення Київщини від російських загарбників провели безкоштовний благодійний концерт “Незламні”. Для гостей співали, танцювали та організували благодійний збір коштів для наших захисників. Інформатор розповідає як це було.

На захід завітали близько 50-ти людей, атмосфера була невимушеною та спокійною. Концерт тривав близько години. На початку хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героїв України. Далі ведуча Владислава Черненко згадала про міста та селища Київщини, які першими зустрічали ворога, в яких точилися перші запеклі бої. Та про пам’ятні, вже історичні події повномасштабної війни. Про символи незламності та свободи українського народу.

Ведуча пригадала рік війни та, якими переможними подіями він запам’ятався: про успішне затоплення українськими військовими російського крейсеру “Москва”. Згодом зображення палаючого та тонучого крейсеру, з’явилася не лише на марці “Укрпошти”, а й на пам’ятній монеті Білого дому, яка була випущена на честь захисників Острова Зміїний. Про вцілілу скульптуру Григорія Сковороди після влучання ракети в національний музей філософа на Харківщині. Викрадення ромами російської військової техніки, збитий дрон банкою з помідорами та фігурку півника з Бородянки, який вцілів на шафці після обстрілу одного з будинків.

Родзинкою концерту став виступ місцевого гурту “Драбадан”. Вони виконали власні пісні та декілька каверів. Також цього вечора для гостей виступали Юлія Ковалівська, Єлизавета Хандошко, Софія Леонова, Надія Томчук та Ганна Ляч, Тріо “Дівчата”, Валентин Шуткевич та хореографічний колектив “Вольтаж”.

Начальник відділу культури і туризму Валентин Шуткевич розповів: “Цього разу на концерті було не багато людей, тому вдалося зібрати лише 1100 гривень. Всі кошти спрямуємо на потреби ЗСУ. Від відділу культури Переяславської міської ради спеціалістка Вікторія Гуріна вже чотири рази їздила на передову та доправляла захисникам допомогу. Ми працюємо конкретно по запитах військових. Це придбання медикаментів, одягу, харчів, технічне оснащення, тобто все спрямовуємо на необхідне”.

Ведуча Владислава Черненко

Ганна Ляч та Надія Томчук

Юлія Ковалівська

Єлизавета Хандошко

Хореографічний колектив “Вольтаж”

Гурт “Драбадан”

Софія Леонова

Валентин Шуткевич

Тріо “Дівчата”

Гості концерту

Нагадаємо, що у Переяславі влаштували фестиваль народної творчості. Детальніше читайте тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору