ЖИТТЯ

У Переяславі школярі створили “Великодню алею”: як саме та де її знайти

У Переяславі школярі прикрасили великодніми писанками дерева біля своєї гімназії. Який вигляд тепер має алея?

Учні початкових класів Переяславській гімназії №2 долучились до акції “Великодня алея”. Вони прикрасили власноруч виготовленими писанками дерева на алеї біля школи на вулиці Богдана Хмельницького. Місто набуло святкових барв. Про це Інформатору розповіла психологиня навчального закладу Анастасія Бурчик.

Протягом тижня учні 1-4 класів гімназії долучалися до цієї акції, повністю прикрасили два дерева: “У нас є чудова алея біля гімназії, тому ми вирішили, що її потрібно якось прикрасити до Великодня, щоб радувати жителів міста і створити дітям святковий настрій”.

– Кожна дитина принесла яєчко, яке могла виготовити власноруч, не було певних критеріїв для цього. Яєчка можна було створити з будь-якого матеріалу: оригінального курячого яйця, пінопласту, дерева та пластику. Кожен показав свою індивідуальність. Свої писанки на стрічці чіпляли на дерева, – зазначила Анастасія Бурчик.

Додала, що на таку ідею надихнула одна сім’я з Німеччини, у яких на подвір’ї є яблуня, яку багато років поспіль прикрашають різними писанками.

“Великодня алея”

Діти власноруч прикрашали дерева

Писанки робили з різних матеріалів

Тепер місто набуло кольорових барв

Писанки виготовляли власноруч

Діти проявили креатив у створенні яєчок

До акції долучились початкові класи гімназії

Нагадаємо, що на Великдень у Переяславі традиційно проводитимуть богослужіння та освячуватимуть паски. Графік дивіться тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет та надані працівниками гімназії №2

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору