Переяслав Перейти на сайт

Чи може затопити Переяслав і як діяти під час повені: актуальні відповіді та поради

Як діяти під час раптового затоплення? Чи можливе таке у Переяславі? Відповіді на важливі запитання.

В Україні через паводок підтоплено кілька областей. Весняна повінь розкинулась одразу в 5 регіонах України. Через розливи Дніпра, Десни, Сейму, Прип’яті та Західного Бугу постраждало населення у Волинській, Київській, Рівненській, Черкаській та Чернігівській областях.

Як зазначає Укргідрометцентр, 17 та 18 квітня внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС на річці Дніпро у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області утримуватиметься затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів. Фіксують другий рівень небезпеки – помаранчевий.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Переяслава Віктор Жарко повідомив Інформатору, що наразі у Переяславській громаді загрози затоплення не спостерігається. “Ми двічі на день моніторимо ситуацію, вона контрольована. Підтоплення ні з Дніпра, ні з Трубежа станом на зараз на наших територіях неможливе. Думаю, що і в майбутньому його не буде. Але ми відпрацювали алгоритм дій в такому випадку”, – зазначив він.

Як потрібно діяти в зоні раптового затоплення під час повені розповіли в ДСНС України.

Дії в зоні раптового затоплення під час повені, паводка:

Дії після повені, паводка:

Нагадаємо, що у Переяславській громаді видалять 139 аварійних дерев. Де саме, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.