ЖИТТЯ

На базарі у Переяславі продавали царську корону та багато свіжих овочів: репортаж

На базарі продавали багато овочів та квітів. Що ще можна було купити?

23 квітня у Переяславі зранку, близько 7:30, надворі виднілося сонечко з-поміж хмар. Температура повітря була 9 градусів тепла. Така погода чудово сприяла недільним торгам. Продавці активно розкладали свій товар та чекали на покупців, яких було не так багато. На вулиці Шкільній, як зазвичай, продавали одяг, взуття, сумки та інші речі. Окрім цього, сьогодні там можна було купити 5 літрів олії за 250 гривень. Інформатор розповідає про ціни на продукти.

Покупців було не багато

Погода сприяла торгам

5 літрів олії можна було придбати за 250 гривень

Продавці активно продають різні рослини, квіти та саджанці. Царська корона коштувала 140-150 гривень. Нарциси продавали лень не на кожному кроці, ціни на них від 3 до 5 гривень за штуку. Юка коштувала 35-40 гривень за кущ, посадкові цибулини тюльпанів пропонували по 18-20 гривень.

Царська корона дуже красив квітка, коштує вона 140-150 гривень

Нарцисів було багато, продавали по 3-5 гривень за штуку

У м’ясному павільйоні, як зазвичай був і попит, і чимало покупців, найбільше цікавились свининою та салом. Свинячий жир продавали по 50 гривень за кіло, але можна було поторгуватись за 45. Кров’янку продавали по 150-160 гривень. Ціни не змінились:

  • Телятина (1 кг) – 150-280
  • Теляча печінка (1 кг) – 350
  • Сало (1 кг) – 160-200
  • Лопатка свиняча (1 кг) – 150-170
  • Ошийок (1 кг) – 160-180
  • Підчеревина (1 кг) – 200-240
  • Биток (1 кг) – 170-180
  • Свиняча печінка (1 кг) – 60
  • Антрекот (1 кг) – 180-250
  • Ребро свиняче (1 кг) – 180
  • Ніжки свинячі (1 кг) – 60
  • Тушка курки бройлер (1 кг) – 120-130
  • Філе куряче бройлер (1 кг) – 140-150
  • Курячі крила (1 кг) – 115-120
  • Курячі ніжки (1 кг) – 130

Свинячі ребра продавали по 180 гривень за кілограм

Сало можна було придбати за 160 гривень за кіло

Свинячий жир коштував 50 гривень за один кілограм

На “Даринку” фруктів було вдосталь. Менший вибір був на вулиці Шкільній, навпроти ЕКО-маркету, проте там можна було знайти авокадо по 70 гривень за один кілограм. Ціни на інше такі:

  • Яблука (1 кг) – 15-20
  • Апельсини (1 кг) – 60
  • Лимони (1 кг) – 65
  • Банани (1 кг) – 55
  • Мандарини (1 кг) – 55
  • Гранат (1 кг) – 125

Було багато різних сортів яблук

Апельсини, як і банани користувались попитом у покупців

Лимони коштували 65 гривень за кілограм

Як завжди найбільший вибір овочів та зелені був на “Даринку”. Там можна було знайти і посадкову цибулю по 50 гривень за кілограм, і щавель з петрушкою по 15-20 гривень, також шампіньйони по 70 гривень. Ціни на інше такі:

  • Свіжі огірки (1 кг) – 150-180
  • Свіжі помідори (1 кг) – 80-90
  • Перець (1 кг) – 50-60
  • Морква (1 кг) – 20-35
  • Капуста (1 кг) – 15-25
  • Картопля (1 кг) – 9-13
  • Редиска (1 кг) – 75-85
  • Буряки (1 кг) – 15-25
  • Зелена цибуля (100 г) – 20
  • Кріп (70 г) – 20
  • Шпинат (100 г) – 15-20
  • Рукола (70 г) – 20-25

Свіжі овочі швидко розкуповували

Огірки теж активно брали

Перець був наявний не у всіх продавців овочів

У молочних рядах з самого ранку покупців було багато. Сироватку продавали по 15 гривень за два літри. Ціни загалом такі:

  • Молоко (1,5 л) – 35-40
  • Сир (1 кг) – 120-130
  • Знежирений сир (1 кг) – 80-90
  • Бринза (1 кг) – 150-200
  • Вершки (1 л) – 160-180
  • Сметана (1 л) – 90-120
  • Масло (1 кг) – 240-300
  • Домашні курячі яйця (десяток) – 55-60

У молочних рядах ціни не змінюються

Домашня сметана

У рибних рядах, як зазвичай і вибір великий, і покупців вдосталь. Чищені карасі продавали по 65 гривень за кіло. Ціни такі:

  • Карасі (1 кг) – 60
  • Лящі (1 кг) – 50
  • Коропи (1 кг) – 120
  • Стейки коропа (1 кг) – 220
  • Філе коропа (1 кг) – 250
  • Судаки (1 кг) – 170
  • Філе білого амура (1 кг) – 250
  • Товстолоби (1 кг) – 75-80
  • Філе товстолоба (1 кг) – 180
  • Сом (1 кг) – 250

На рибних прилавках можна знайти свіжих карасів

Лящі продавали по 50 гривень за кілограм

Судаки теж були в наявності

Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми розповідали, як приготувати куряче філе з грибами. Рецепт дивіться тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору