На базарі продавали багато овочів та квітів. Що ще можна було купити?
23 квітня у Переяславі зранку, близько 7:30, надворі виднілося сонечко з-поміж хмар. Температура повітря була 9 градусів тепла. Така погода чудово сприяла недільним торгам. Продавці активно розкладали свій товар та чекали на покупців, яких було не так багато. На вулиці Шкільній, як зазвичай, продавали одяг, взуття, сумки та інші речі. Окрім цього, сьогодні там можна було купити 5 літрів олії за 250 гривень. Інформатор розповідає про ціни на продукти.
Продавці активно продають різні рослини, квіти та саджанці. Царська корона коштувала 140-150 гривень. Нарциси продавали лень не на кожному кроці, ціни на них від 3 до 5 гривень за штуку. Юка коштувала 35-40 гривень за кущ, посадкові цибулини тюльпанів пропонували по 18-20 гривень.
У м’ясному павільйоні, як зазвичай був і попит, і чимало покупців, найбільше цікавились свининою та салом. Свинячий жир продавали по 50 гривень за кіло, але можна було поторгуватись за 45. Кров’янку продавали по 150-160 гривень. Ціни не змінились:
- Телятина (1 кг) – 150-280
- Теляча печінка (1 кг) – 350
- Сало (1 кг) – 160-200
- Лопатка свиняча (1 кг) – 150-170
- Ошийок (1 кг) – 160-180
- Підчеревина (1 кг) – 200-240
- Биток (1 кг) – 170-180
- Свиняча печінка (1 кг) – 60
- Антрекот (1 кг) – 180-250
- Ребро свиняче (1 кг) – 180
- Ніжки свинячі (1 кг) – 60
- Тушка курки бройлер (1 кг) – 120-130
- Філе куряче бройлер (1 кг) – 140-150
- Курячі крила (1 кг) – 115-120
- Курячі ніжки (1 кг) – 130
На “Даринку” фруктів було вдосталь. Менший вибір був на вулиці Шкільній, навпроти ЕКО-маркету, проте там можна було знайти авокадо по 70 гривень за один кілограм. Ціни на інше такі:
- Яблука (1 кг) – 15-20
- Апельсини (1 кг) – 60
- Лимони (1 кг) – 65
- Банани (1 кг) – 55
- Мандарини (1 кг) – 55
- Гранат (1 кг) – 125
Як завжди найбільший вибір овочів та зелені був на “Даринку”. Там можна було знайти і посадкову цибулю по 50 гривень за кілограм, і щавель з петрушкою по 15-20 гривень, також шампіньйони по 70 гривень. Ціни на інше такі:
- Свіжі огірки (1 кг) – 150-180
- Свіжі помідори (1 кг) – 80-90
- Перець (1 кг) – 50-60
- Морква (1 кг) – 20-35
- Капуста (1 кг) – 15-25
- Картопля (1 кг) – 9-13
- Редиска (1 кг) – 75-85
- Буряки (1 кг) – 15-25
- Зелена цибуля (100 г) – 20
- Кріп (70 г) – 20
- Шпинат (100 г) – 15-20
- Рукола (70 г) – 20-25
У молочних рядах з самого ранку покупців було багато. Сироватку продавали по 15 гривень за два літри. Ціни загалом такі:
- Молоко (1,5 л) – 35-40
- Сир (1 кг) – 120-130
- Знежирений сир (1 кг) – 80-90
- Бринза (1 кг) – 150-200
- Вершки (1 л) – 160-180
- Сметана (1 л) – 90-120
- Масло (1 кг) – 240-300
- Домашні курячі яйця (десяток) – 55-60
У рибних рядах, як зазвичай і вибір великий, і покупців вдосталь. Чищені карасі продавали по 65 гривень за кіло. Ціни такі:
- Карасі (1 кг) – 60
- Лящі (1 кг) – 50
- Коропи (1 кг) – 120
- Стейки коропа (1 кг) – 220
- Філе коропа (1 кг) – 250
- Судаки (1 кг) – 170
- Філе білого амура (1 кг) – 250
- Товстолоби (1 кг) – 75-80
- Філе товстолоба (1 кг) – 180
- Сом (1 кг) – 250
Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми розповідали, як приготувати куряче філе з грибами. Рецепт дивіться тут.
Яна Малишко
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.