ЖИТТЯ

Які наслідки нічної ракетної атаки на Київщині та який регіон України постраждав найбільше

Росія завдала чергової ракетної атаки по Україні. Яка ситуація на Київщині?

1 травня вночі російські війська завдали масованої ракетної атаки по території України. За даними командування повітряних сил ЗСУ, збили 15 із 18 крилатих ракет Х-101/Х-555. Випустили їх із літаків стратегічної авіації – дев’яти Ту-95 з району Оленєгорськ (Мурманська обл.) та двох Ту-160 із району Каспійського моря. Про це повідомляє Інформатор.

Повітряна тривога у Київській області тривала із 3:42 до 6:32. Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко зазначив, що у повітряному просторі Києва знищили усі ворожі повітряні об’єкти. “За оперативними зведеннями на зараз – жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури не зафіксовано. Інформація перевіряється та доповнюється”, – йдеться у повідомленні.

Руйнування та десятки постраждалих: подробиці та наслідки нічної атаки на Павлоград

Внаслідок нічної ворожої ракетної атаки влучання є у Дніпропетровській області. Найбільше дісталося Павлоградському району. Постраждало 25 людей, серед них – троє дітей. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. За його словами, ворог спрямував на область ракети, 7 з них вдалося збити, передає Інформатор Україна.

“Трагічні ніч та ранок для Дніпропетровщини. Ворог атакував ракетами. 7 з них військові повітряного командування “Схід” збили. Але є і влучання. Дісталося Павлоградському району. Попередньо, постраждали 25 людей. Серед них троє – діти”, – сказав Лисак.

У Павлограді пошкоджено промислове підприємство. Там сталася пожежа, яку рятувальники вже приборкали. У житловому районі понівечено 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 6 закладів шкільної та дошкільної освіти, 5 магазинів. Є руйнування й у громадах району. “У Вербківській – побиті майже 40 житлових будинків, у Юр’ївській – 2. У Межиріцькій – пошкоджено школу. На місцях прильотів працюють всі служби. Інформація уточнюється”, – зазначив Лисак.

Нагадаємо, що вночі 28 квітня росіяни атакували Україну ракетами, на Київщині постраждала дитина. Деталі – за посиланням.

Фото ілюстративне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору