ЖИТТЯ

Вночі 8 травня росіяни завдали масованої атаки дронами по Київщині: які наслідки

Росіяни атакували Київщину дронами-камікадзе. Які наслідки?

Вночі 8 травня російські війська завдали атаки ударними безпілотниками по території України. Із північного напрямку випустили 35 дронів Shahed. Повітряна тривога на Київщині та у столиці тривала із 23:35 до 3:10. За цей час сили ППО знищили усі ворожі об’єкти. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У повітряному просторі Києва збили понад 30 дронів, зазначили у Київській міській військовій адміністрації. Проте через падіння уламків є пошкодження у Святошинському та Солом’янському районах столиці.

“У Святошинському районі столиці, ймовірно, через падіння уламків пошкоджено 7 авто і ще 1 авто горіло. Зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади, є падіння уламків на проїжджу частину. Травмовано 5 осіб, їм надана медична допомога.

У Солом’янському районі пошкоджено резервуар (5 т) з витоком дизельного палива (без загоряння). На стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто. Також, ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з послідуючим горінням газового факелу. Газ перекрито, пожежу ліквідовано. Інформація по руйнуваннях і постраждалих в усіх районах міста уточнюється”, – йдеться у повідомленні КМВА.

Одесу атакували ракетами

Вночі в оперативному командуванні “Південь” написали, що по Одещині росіяни завдали ракетного удару з літаків стратегічної авіації. Війська рф спрямували ракети типу Х-22 по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційній зоні на чорноморському узбережжі. Рятувальні служби вже дісталися до місця пожеж. Даних про постраждалих не надходило, зазначили в ОК.

Нагадаємо, що вночі 7 травня над Києвом виявили та знищили російський розвідувальний дрон. Деталі – тут.

Фото: Reuters

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору