ЖИТТЯ

Погода на 10 травня: у Переяславі зранку буде лише 4 градуси тепла

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Максимальна температура – 14 градусів.

У середу, 10 травня, у Переяславі буде хмарно з проясненнями. Зранку на небі сяятиме сонце, потім його інколи почнуть закривати хмари. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці – 4 градуси тепла. Максимальна після обіду – 14 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-4 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 41 та 71 відсотком протягом доби. Тривалість дня 10 травня – 15 годин 10 хвилин. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:16, а захід – о 20:26.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1996-му – 28,7 градуса тепла, а найнижчу в 1912-му – 1,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

10 травня відзначають день пам’яті апостола і священномученика Симеона. У народі цього святого називали Семен-ранопашець і казали: “Час орати, коли грім гримить, ліс у листя одягається, жайворонок заспівав, а водяні жабенята квакати починають”. Якщо у цей день спостерігається ясний схід сонця, то літо, ймовірно, вітряним буде.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору