ЖИТТЯ

Погода на 17 травня: у Переяславі буде 24 градуси тепла

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Максимальна температура – 24 градуси.

У середу, 17 травня, у Переяславі протягом дня буде хмарно з проясненнями. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці – 14 градусів тепла. Максимальна після обіду – 24 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 45 та 73 відсотками протягом доби. Тривалість дня 17 травня – 15 годин 31 хвилина. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:05, а захід – о 20:36.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1975-му – 30,7 градуса тепла, а найнижчу в 1936-му – 3,5 градуса морозу.

Народні прикмети:

17 травня вшановують пам’ять мучениці Пелагії, діви Тарсійської. У давнину у цей день рубали дерево на вичинку ложок. Наші пращури на Пелагею чекали сильного дощу, оскільки він приносить врожай чистий і достатній. У цей час зеленіє дуб, зацвітає вишня, яблуні, груші, ранні сорти калини, шипшини.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору