ЖИТТЯ

Погода на 19 травня: у Переяславі буде тепло та сонячно

У Переяславі буде сонячно та тепло. Максимальна температура – 23 градуси.

У п’ятницю, 19 травня, у Переяславі буде переважно сонячно. Мінімальна температура повітря буде вранці – 14 градусів тепла. Максимальна вдень – 23 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 34 та 71 відсотком протягом доби. Тривалість дня 19 травня – 15 годин 35 хвилин. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:00, а захід – о 20:40.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1979-му – 32,4 градуса тепла, а найнижчу в 1952-му – 1,1 градуса морозу.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять праведного Іова Багатостраждального і мученика Дионісія. “На Денисів день велика роса – огіркам великий рід”. Рясна роса вказувала не лише на урожай огірків, але й на хорошу погоду, а відсутність роси передвіщає дощ.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору