ЖИТТЯ

Погода на 23 травня: у Переяславі буде і сонце, і дощ

У Переяславі прогнозують дощ. Максимальна температура – 22 градуси.

У вівторок, 23 травня, у Переяславі буде хмарно з проясненнями, після обіду можливий дощ. Мінімальна температура повітря буде вранці – 11 градусів тепла. Максимальна опівдні – 22 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 58 та 93 відсотками протягом доби. Тривалість дня 23 травня – 15 годин 46 хвилин. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:58, а захід – о 20:44.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007-му – 32,2 градуси тепла, а найнижчу в 1904-му – 0,9 градуса морозу.

Народні прикмети:

День апостола Симона Зилота. У народі цей день називався Семик. Чому така назва, невідомо, але земля в цей день вважалась іменинницею. Працювати у цей день на землі було заборонено, оскільки земля повинна відпочивати. 23 травня ходили по лісах і дібровах, збирали різні трави, яким приписували особливу цілющу силу. Наші пращури помітили, що холодний день на Симона обіцяє хороший врожай зернових культур.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору