ЖИТТЯ

Погода на 24 травня: у Переяславі прознозують дощ опівдні

У Переяславі прогнозують дрібний дощ. Максимальна температура – 24 градуси.

У вівторок, 24 травня, у Переяславі буде хмарно з проясненнями. Опівдні синоптики прогнозують дрібний дощ. Опади – 0,3 мм. Мінімальна температура повітря буде вранці – 13 градусів тепла. Максимальна після обіду та ввечері – 24 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 45 та 93 відсотками протягом доби. Тривалість дня 24 травня – 15 годин 48 хвилин. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:57, а захід – о 20:45.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007-му – 31,3 градуса тепла, а найнижчу в 1899-му – 0,5 градуса морозу.

Народні прикмети:

24 травня відзначають день пам’яті святих рівноапостольних Мефодія і брата його Кирила, священномученика Мокія. Цей день вважався показником погоди для всього літа. Якщо мокро, то і все літо буде мокрим, і навпаки. “Якщо багряний схід сонця, а вдень дощ – літо мокре і грозове буде”. Якщо туман з’являвся ввечері і розходився до сходу сонця, то чекали негоди.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору