Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Погода на 29 травня: у Переяславі буде 22 градуси та сонце

У Переяславі буде сонячно. Максимальна температура – 22 градуси.

У понеділок, 29 травня, у Переяславі буде сонячно, лише опівді на небі можуть ненадовго з’явитися хмари. Мінімальна температура повітря буде вранці – 10 градусів тепла. Максимальна ввечері – 22 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 2-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 32 та 62 відсотками протягом доби. Тривалість дня 29 травня – 15 годин 59 хвилин. Завтра день буде довшим на 2 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:52, а захід – о 20:51.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1924 році – 31,6 градуса тепла, а найнижчу в 1918-му – 1,9 градуса морозу.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять преподобного Феодора Освященного, який прославився святістю життя і великим даром чудотворіння. У народі його називали Федір Житник, оскільки 29 травня було останнім строком для посіву ярових. Якщо на Федора зацвіла горобина, значить погода буде теплою.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору