ЖИТТЯ

Погода на 11 червня: у Переяславі стане холодніше

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Максимальна температура – 19 градусів.

У неділю, 11 червня, у Переяславі буде хмарно з проясненнями. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці та вдень – 16 градусів тепла. Максимальна після обіду та ввечері – 19 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 55 та 76 відсотками протягом доби. Тривалість дня 11 червня – 16 годин 19 хвилин. Завтра день буде довшим на 1 хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:44, а захід – о 21:03.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1946 році – 33 градуси тепла, а найнижчу в 1952-му – 6,3 градуса тепла.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять священномучениці Феодосії, діви Тірської. У народі святу називали Колосяниця і Гречишниця, оскільки в цей час починає колоситися хліб і сіють гречку. З давніх часів день Феодосії вважається нещасливим: “День святої Феодосії вартий один усіх понеділків”. У минулі часи в цей день спостерігали за горобцями: якщо вони веселі, рухливі, забіякуваті – на хорошу погоду.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору