ЖИТТЯ

Погода на 22 червня: у Переяславі буде сонячно та тепло

У Переяславі буде сонячно. Максимальна температура – 28 градусів.

У четвер, 22 червня, у Переяславі буде сонячно, під вечір на небі можуть з’явитися хмари. Без опадів. Мінімальна температура повітря буде вранці – 17 градусів тепла. Максимальна після обіду – 28 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 30 та 79 відсотками протягом доби. Тривалість дня 22 червня – 16 годин 23 хвилини. Завтрашній день буде такий самий за тривалістю, як і сьогодні. Світанок настане о 4:42, а захід – о 21:09.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1891 році – 33,4 градуса тепла, а найнижчу в 1910-му – 6,3 градуса тепла.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять святителя Кирила Олександрійського. У минулі часи день 22 червня мав ще й таку назву – Кирило Кінець Весни Початок Літу. Це другий день літнього сонцестояння, і це найдовший день у році. З цього приводу наші пращури говорили, що “На Кирила сонечко віддає землі усю свою силу”. За сонцем і про погоду судили: якщо воно світить вдень ніби через оболонку – потрібно незабаром чекати на дощ.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору