Меренговий рулет – повітряний і неймовірно смачний десерт. Спробуйте приготувати.
Меренговий рулет – це дивовижний десерт, який готується з ніжної меренги, солодкого крему і яскравого фруктового декору. Такий смаколик готується з доступних інгредієнтів, має вишуканий вигляд і чудово прикрасить навіть святковий стіл. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
-
4 яйця
- 0,50 г оцту
- 1 склянку цукру
- 1 склянку молока
- 120 г цукрової пудри
-
50 г вершкового масла
-
3 столові ложки борошна
- 15 г кукурудзяного крохмалю
Приготування крему:
- Відокремте білки від жовтків.
- Змішайте просіяне борошно з молоком, а жовтки – з цукром.
- Влийте тепле молоко в жовтки, перемішайте та проваріть суміш на маленькому вогні до загустіння.
- Дайте крему трохи охолонути, додайте вершкове масло та збийте.
Приготування меренгового рулету:
- Збийте у пишну піну білки з цукровою пудрою. Додайте до них крохмаль і оцет, обережно перемішайте.
- Викладіть масу рівним шаром завтовшки 1-1,5 см на пергамент, попередньо змащений вершковим маслом. Поставте рулет у духовку на 25 хвилин на 180 градусів.
- Трохи охолодіть меренгу, змастіть кремом.
- Згорніть рулет і залиште його на 2 години в холодильнику.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.