Домашній зефір – солоденько та просто. Спробуйте приготувати.
Зефір – це солодкі повітряні ласощі, найчастіше білого або рожевого кольору. Назва “зефір” в перекладі з грецького означає “вітер”. Існує легенда, що цей десерт був подарований людям сином давньогрецького Бога Астрея – Зефіром. Вдячні жителі назвали отримані ласощі на його честь. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 250 г цукру
- 1 ст. л. желатину
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 5 г лимонної кислоти
- 1 дрібка соди
- 100 мл води
Приготування:
- У каструлі змішайте цукор з водою і поставте варитися 5-7 хвилин (після того, як закипить).
- Желатин залийте водою і залиште набухати.
- У чашу міксера відправте готовий сироп і набряклий желатин. Суміш збивайте 10 хвилин на низьких обертах.
- Додайте лимонну кислоту і збивайте ще 5 хвилин на середній швидкості.
- Потім додайте ванільний цукор і соду. Суміш необхідно збивати ще 10-15 хвилин до утворення густої маси.
- За допомогою кондитерського шприца викладіть зефірки на папір для випічки. Поставте в холодильник на 3 години.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.