ЖИТТЯ

Вночі 13 липня росіяни випустили по Україні 20 безпілотників: більшість збили на Київщині

Третю ніч поспіль росіяни атакують Україну з повітря. Які цього разу наслідки на Київщині?

Вночі 13 липня російські війська атакували територію України ударними безпілотниками та ракетами. Випустили 20 дронів іранського виробництва Shahed-136/131 із північно-східного (Курськ) та південно-східного (Приморсько-Ахтарськ) напрямків, а також 2 крилаті ракети “Калібр” з Чорного моря та одну балістичну – “Іскандер-М” (Джанкой, Крим). Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“У результаті бойової роботи усі 20 ударних дронів знищено, переважно на Київщині. Також на різних напрямках знищено дві крилаті ракети “Калібр”. Стосовно наслідків пуску ракети з ОТРК “Іскандер-М” інформація уточнюється. До відбиття ворожої атаки залучались зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, мобільні вогневі групи Повітряних сил та протиповітряна оборона інших складових Сил оборони України”, – йдеться у повідомленні.

У Київській міській військовій адміністрації уточнили, що у повітряному просторі столиці виявили та збили близько десяти безпілотників. У Дарницькому, Солом’янському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах міста зафіксували випадки падіння уламків. Попередньо, є пошкодження житлових будинків. У Дарницькому районі двоє травмованих: 19-річна дівчина та 23-річний чоловік (осколкові поранення), їх госпіталізували. У Шевченківському районі під час ліквідації наслідків врятували одну людину.

У ДСНС розповіли детальніше про наслідки атаки: “За однією адресою рятувальники ліквідовували пожежу на балконі 5 поверху 16-поверхового житлового будинку. Внаслідок події було травмовано 2 людей (отруєння продуктами горіння), від госпіталізації вони відмовилися. Крім того, за цією адресою було врятовано та виведено на безпечну відстань 1 особу.

За іншою адресою у 25-поверховому житловому будинку на рівні 25 поверху сталося пошкодження фасаду будівлі без послідуючого горіння. До прибуття рятувальників на місці було виявлено 2-х потерпілих з осколковими пораненнями, їх було госпіталізовано до медичного закладу.

Ще за однією адресою сталося загоряння в 1-поверховій недіючій будівлі з розповсюдженням на дах на загальній площі 20 кв. м. Пожежу вогнеборці оперативно ліквідували. Крім того, ліквідовували загоряння уламків на зеленій зоні прибудинкової території.

За іншими адресами пожеж не було. На місці подій було залучено 95 рятувальників та 19 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки”.

У Київській обласній військовій адміністрації зазначили, що в регіоні активно працювала ППО. “Всі ворожі цілі були збиті. Фактів влучань не зафіксовано. Жертв та постраждалих немає. Крім того, наразі не зафіксовано фактів пошкодження житлових та інфраструктурних обʼєктів унаслідок падіння уламків”, – йдеться у повідомленні.

А що у інших регіонах?

Один із безпілотників збили над Дніпропетровщиною. А на Миколаївщині знищили ракету “Калібр” та чотири дрони-камікадзе Shahed-136/131. Ще одну ракету збили над Хмельниччиною.

Нагадаємо, що вночі 12 липня російські війська випустили по Україні 15 безпілотників. Силам ППО вдалося збити 11.

Фото: ДСНС України

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору