ЖИТТЯ

Погода на 18 липня: у Переяславі після обіду прогнозують дощ

У Переяславі прогнозують дощ. Максимальна температура – 28 градусів.

У вівторок, 18 липня, у Переяславі буде хмарно з проясненнями. Після обіду прогнозують дощ. Опади – 3,1 мм. Мінімальна температура повітря буде вранці – 21 градус тепла. Максимальна ввечері – 28 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 48 та 85 відсотками протягом доби. Тривалість дня 18 липня – 15 годин 51 хвилина. Завтра день буде на 2 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:03, а захід – о 20:57.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007 році – 33,3 градуса тепла, а найнижчу в 1989-му – 9,4 градуса тепла.

Народні прикмети:

18 липня вшановують пам’ять преподобного Афанасія Афонського. У народі в цей день відзначали свято місяця. На Афанасія місяць продовжує грати, що передбачає гарний урожай. Наші пращури в цей день слідкували за хмарами: якщо по небу пливуть жовті, нібито мед, хмари – на дощ. З цього приводу говорили: “З гнилого кута (південного заходу) нагнало хмари – буде дощ”.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору