На базарі у Переяславі продавали кавуни, дині та іншу городину. Які зараз ціни?
23 липня у Переяславі зранку було хмарно, температура сягала 18 градусів тепла. На традиційному недільному базарі люди найбільше цікавилися фруктами та овочами. Цього було вдосталь. Також продавали багато квітів та вже готові букетики з них. Порівняно з минулим тижнем, качани кукурудзи подешевшали на десятку, а сметана, навпаки, подорожчала. Торгували пшеничним борошном (другий сорт) по 16-17 гривень за кіло, цукром по 35 та сіллю по 24. Інформатор традиційно розповідає про сьогоднішні ціни на продукти.
У м’ясному павільйоні було велелюдно. Продавці зазначають, що ціни на продукцію не змінились:
- Сало (1 кг) – 150-220
- Телятина (1 кг) – 150-280
- Підчеревина (1 кг) – 150-250
- Лопатка свиняча (1 кг) – 170
- Ребро свиняче (1 кг) – 170-180
- Ошийок (1 кг) – 180
- Тушка курки бройлер (1 кг) –130
- Куряча грудина (1 кг) – 150
- Курячі крила (1 кг) – 140
- Курячі ніжки (1 кг) – 30-40
На базарі продавали кавуни по 27 гривень за кіло та дині – по 30. Ціни на інші фрукти:
- Банани (1 кг) – 35-50
- Абрикоси (1 кг) – 75-90
- Смородина (1 кг) – 46-50
- Ожина (1 кг) – 100
- Лохина (1 кг) – 220
- Малина (1 кг) – 80
- Чорниці (1 кг) – 120-130
- Персики (1 кг) – 56-70
- Нектарини (1 кг) – 85
- Апельсини (1 кг) – 60
- Виноград (1 кг) – 250
Кілограм моркви можна було придбати за 40-50 гривень. Качан кукурудзи коштував 25 гривень (на 10 гривень менше, ніж тиждень тому). Ціни на інші овочі такі:
- Помідори (1 кг) – 45-70
- Огірки (1 кг) – 20-30
- Цибуля (1 кг) – 37-50
- Фіолетова цибуля (1 кг) – 70
- Часник (1 кг) – 120-150
- Кабачки (1 кг) – 10-15
- Буряки (1 кг) – 40-55
- Баклажани (1 кг) – 85-90
- Капуста (1 кг) – 20-30
- Цвітна капуста (1 кг) – 46
- Пекінська капуста (1 кг) – 32
- Перець чилі (1 шт.) – 10
У молочних рядах великий вибір продукції, вистачає і покупців. Сметана подорожчала на десятку, а інше коштує так:
- Молоко (1,5 л) – 35-45
- Сир (1 кг) – 120-140
- Сир знежирений (1 кг) – 80
- Бринза (1 кг) – 160-170
- Сметана (1 л) – 100-140
- Масло (1 кг) – 240-280
- Домашні курячі яйця (десяток) – 45-50
- Вершки (1 кг) – 160
- Сироватка (1 л) – 10
На рибних прилавках продавали сушений синець по 250 гривень за кіло та підкопчені лящі по 150 гривень. Але покупці більше цікавилися свіжою рибою. Ціни на неї не змінилася:
- Карасі (1 кг) – 50
- Коропи (1 кг) – 150
- Філе коропа (1 кг) – 250
- Соми (1 кг) – 120
- Філе сома (1 кг) – 250
- Судаки (1 кг) – 150-170
- Товстолоби (1 кг) – 110
- Філе товстолоба (1 кг) – 170-180
- Амур (1 кг) – 270
Нагадаємо, що у Переяславі вперше провели культурно-просвітницький захід “Голос кобзарів”. Чим він особливий, розповіли тут.
Валерія Бобровська
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.