ЖИТТЯ

Артем Килипенко забиває лише Циблям та “Буртам”, але очолює гонку бомбардирів: 9 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Дев’ятий тур чемпіонату Переяславщини з футболу, який відбувся 22 липня, справді видався непересічним. Він уже зараз є найрезультативнішим цього сезону, однак його матчі побачили найменше людей. При цьому вперше із четвертого туру змінився лідер бомбардирської гонки. Про все це розповідає Інформатор.

Голи

22 м’ячі забили команди у дев’ятому турі. Це – 7,3 за матч, найкращий показник сезону з величезним відривом (у першому турі забили 16 м’ячів). Цікаво, що навіть у такому голепаді знайшлася одна гра, яка завершилася мінімальним рахунком, – Мирне (Вороньківська ТГ) перемогло “Переяслав” 1:0. Зате інші протистояння сповна компенсували результативність. Дівичківському “Дніпру” добре даються матчі з Циблями (Циблівська ТГ) – у першому колі переміг 7:1 вдома, тепер 9:1 на виїзді. Обидва ці розгроми – найбільші у 2023 році на Переяславщині. “Дніпро” із 34 м’ячами закріпився у статусі найрезультативнішої команди. Вовчків (Переяславська ТГ), відвантаживши переяславським “Буртам” 8, став другим у цьому – 23 м’ячі.

Артем Килипенко із “Дніпра” забив ще 5 м’ячів і очолив гонку бомбардирів. У нього тепер 11 голів. Нападник не міг відзначитися із четвертого туру дотепер. А у перших трьох матчах сезону він забив 4 Циблям та ще 2 “Буртам”. Його партнер по нападу Петро Висоцький із 7 м’ячами тепер другий. Він відсидів перший матч дискваліфікації, залишилося ще два. Коли повернеться, легких суперників вже не буде: дем’янецький “Матадор”, Вовчків, “Переяслав”. Максим Федоренко із Вовчкова оформив дубль у воротах “Буртів” і став найкращим бомбардиром принаймні своєї команди. У нього тепер 6 м’ячів, а у Олега Розовика залишилося 5, бо цієї суботи він не грав.

Картки

11 жовтих карток назбирали футболісти у цьому турі. Хлопці з “Буртів” отримали 4 “гірчичники”, із Мирного та Вовчкова – по 3, із Цибель – 1. “Бурти” близькі до того, щоб забрати звання найгрубішої команди, у них вже 19 жовтих карток. А у “Матадора”, який у дев’ятому турі суперника не мав і не міг змінити свою статистику, залишається 17 жовтих та 2 червоні. “Дніпро”, натомість, щось змінити міг щодо дисциплінарних покарань, але не зробив цього – у нього 10 жовтих та одна червона. Лідер чемпіонату й надалі є “найчистішою” командою.

Антон Бончев із “Буртів” відсидів свою одноматчеву дискваліфікацію через перебір карток і вже 29 липня зможе взяти участь у дербі Переяслава. А ось Ігор Запісочний із Вовчкова не зіграє у надпринциповому матчі своєї команди проти “Матадора”. Саме ця гра буде останньою у його триматчевій дискваліфікації.

Впритул до вимушеного пропуску однієї гри після дев’ятого туру наблизилися Андрій Середа із “Буртів” та Віталій Васько із Мирного – вони отримали по третій жовтій картці. Раніше на межі дискваліфікації опинилися Микола Мельник із Мирного, Максим (Сергійович) Шульга та Дмитро Денисюк із Цибель.

Глядачі

Погода 22 липня не сприяла проведенню часу на свіжому повітрі, тож не дивно, що цього разу було встановлено антирекорд за відвідуваністю. Матчі туру побачили лише 170 людей. До цього найменше було у шостому турі – 350. На стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі, щоб подивитися гру “Бурти” – Вовчків, зібралося 70 людей. На стадіонах у Мирному та Циблях – по 50.

Нагадаємо, що, анонсуючи восьмий тур, ми оприлюднили всі трансфери цього літа. Дивіться їх за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору