ЖИТТЯ

Погода на 31 липня: у Переяславі у другій половині дня може задощити

У Переяславі можливий дощ. Максимальна температура – 24 градуси.

У понеділок, 31 липня, у Переяславі буде хмарно, а з обідньої пори до кінця доби може дощити. Опади – 1,1 мм. Мінімальна температура повітря буде вранці – 18 градусів тепла. Максимальна пообіді – 24 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-2 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 71 та 98 відсотками протягом доби. Тривалість дня 31 липня – 15 годин 18 хвилин. Завтра день буде на 3 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:20, а захід – о 20:40.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2005 році – 34,7 градуса тепла, а найнижчу в 1922-му – 9,9 градуса тепла.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять Івана Багатостраждального. У давнину в цей час топили лазні, парили віники з трав і квітів, щоб змити із себе втому після жнив. У народі говорили: “Хоча в липні й душно, й спекотно, але прощатись з ним шкода”. За народною прикметою, якщо липень був спекотний, зима буде морозною.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору