ЖИТТЯ

Погода на 7 серпня: у Переяславі похолодає, прогнозують дощ

У Переяславі дощитиме. Максимальна температура – 27 градусів.

У понеділок, 7 серпня, у Переяславі протягом всього дня буде хмарно з проясненнями. Синоптики прогнозують дощ із грозою. Опади – 7,6 мм. Мінімальна температура повітря буде зранку до обіду – 22 градуси тепла. Максимальна на початку доби – 27 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 4-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 51 та 79 відсотками протягом доби. Тривалість дня 7 серпня – 14 годин 56 хвилин. Завтра день буде на 3 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:30, а захід – о 20:29.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1900 році – 33,6 градуса тепла, а найнижчу в 1923-му – 8,7 градуса тепла.

Народні прикмети:

7 серпня відзначають Успіння (кончина) правовірної Ганни, матері Пресвятої Богородиці. У минулі часи помітили: яка погода на Ганну до обіду, така зима до грудня; яка погода після обіду, така зима після грудня. Спостерігали у цей день за лелеками: якщо за неділю перед Спасом (14 серпня) лелеки почнуть готуватись до відльоту, то зима настане рано і буде морозною, а весна теплою.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору