ЖИТТЯ

Погода на 14 серпня: у Переяславі знову буде досить спекотно

У Переяславі буде сонячноМаксимальна температура – 29 градусів.

У понеділок, 14 серпня, у Переяславі буде сонячно. Мінімальна температура повітря буде зранку – 17 градусів тепла. Максимальна ввечері – 29 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-2 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 43 та 83 відсотками протягом доби. Тривалість дня 14 серпня – 14 годин 34 хвилини. Завтра день буде на 4 хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:40, а захід – о 20:17.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1946 році – 36,3 градуса тепла, а найнижчу в 1923-му – 8,1 градуса тепла.

Народні прикмети:

14 серпня відзначають свято Походження Хреста Господнього (Перший Спас). Наші пращури говорили, що у Спаса всього в запасі: і дощ, і вітер, і різна погода, тобто погоду у цей день передбачити було складно. Якщо все-таки у цей день буде дощ, то мало пожеж буває. З цього дня починаються проводи літа, може бути перший ранній нічний заморозок, початок холодних рос.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору