Шулики з маком – традиційна страва до Медового Спасу. Спробуйте приготувати.
Шулики – це традиційна українська страва, яку раніше обов’язково готували на свято Маковія, 14 серпня. Тонкі коржики з маком, политі солодкою маковою заливкою, були справжніми ласощами. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 1 куряче яйце
- 4 ст. л. меду (бажано брати ароматний мед, наприклад, липовий чи гречаний)
- 4 ст. л. маку
- 50 г вершкового масла
- 0,5 ч. л. соди
- 100 мл молока
- 260 г борошна
- 100 мл води
Приготування:
- Мак промийте та залийте окропом на 30 хвилин. За цей час він має стати м’якшим і трохи збільшитися. Після цього воду злийте через дрібне сито.
- Для тіста збийте яйце та додайте до нього столову ложку меду, столову ложку (з гіркою) запареного маку і добре перемішайте. Влийте розтоплене та охолоджене до кімнатної температури вершкове масло. Додайте половину чайної ложки соди і перемішайте.
- Влийте молоко та знову ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Додайте борошно.
- Готове тісто має бути в міру тугим, не липнути до рук. Розкачайте його в пласт завтовшки 3-5 мм і перекладіть на лист з пергаментним папером.
- Зробіть надрізи у формі квадратиків та випікайте у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
- Готовий коржик поламайте у довільній формі, складіть у миску та полийте маковою заливкою.
Приготування макової заливки:
- Запарений мак ретельно розітріть макогоном до появи макового молочка. Якщо у вас немає такого пристрою, тоді просто подрібніть мак в блендері або кілька разів пропустіть через м’ясорубку з дрібною насадкою.
- До маку з молочком додайте мед і знову добре розітріть. Додайте окріп, перемішайте.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.