Переяслав Перейти на сайт

Прості та смачні рецепти: приготуйте традиційні українські солодощі – шулики з маком

Шулики з маком – традиційна страва до Медового Спасу. Спробуйте приготувати.

Шулики – це традиційна українська страва, яку раніше обов’язково готували на свято Маковія, 14 серпня. Тонкі коржики з маком, политі солодкою маковою заливкою, були справжніми ласощами. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Мак промийте та залийте окропом на 30 хвилин. За цей час він має стати м’якшим і трохи збільшитися. Після цього воду злийте через дрібне сито.
  2. Для тіста збийте яйце та додайте до нього столову ложку меду, столову ложку (з гіркою) запареного маку і добре перемішайте. Влийте розтоплене та охолоджене до кімнатної температури вершкове масло. Додайте половину чайної ложки соди і перемішайте.
  3. Влийте молоко та знову ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Додайте борошно.
  4. Готове тісто має бути в міру тугим, не липнути до рук. Розкачайте його в пласт завтовшки 3-5 мм і перекладіть на лист з пергаментним папером.
  5. Зробіть надрізи у формі квадратиків та випікайте у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
  6. Готовий коржик поламайте у довільній формі, складіть у миску та полийте маковою заливкою.

Приготування макової заливки:

  1. Запарений мак ретельно розітріть макогоном до появи макового молочка. Якщо у вас немає такого пристрою, тоді просто подрібніть мак в блендері або кілька разів пропустіть через м’ясорубку з дрібною насадкою.
  2.  До маку з молочком додайте мед і знову добре розітріть. Додайте окріп, перемішайте.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.