ЖИТТЯ

У Циблях на Переяславщині відкрили Алею Героїв: поруч рідні загиблих висадили кущі калини

У Циблях відкрили Алею Героїв. На ній увіковічили пам’ять восьми місцевих захисників.

29 серпня до Дня пам’яті захисників України у Циблях (Циблівська ТГ) відкрили Алею Слави Героїв. У центральному сквері села розмістили красиві, але траурні плити, над кожною – герб України. Увіковічили пам’ять восьми захисників громади: Олександра Батрака, Дмитра Тимченка та Павла Рибалкіна із Цибель, Олексія Цупила та Олександра Савчука із Хоцьок, Віктора Іваненка та Сергія Потапенка із Лецьок, Романа Довгиша із Поліг-Яненок. Про це повідомили на Facebook-сторінці Циблівської ТГ, передає Інформатор.

“Створюючи Алею Слави Героїв, дуже хотіли додати щось символічне, таке, щоб оживало, жило і асоціювалося з нашими Героями, що поклали своє життя за нас, за Україну. Вирішили, щоб рідні посадили кущі калини. Калина – це наша Україна. Це образ матері, батька, родини. Вона уособлює той наймиліший серцю куточок землі, де ми народилися. Хлопці повернулися додому, в рідний дім… Вічна пам’ять!” – зазначив голова Циблівської громади Олександр Палагута.

Духовенство Православної церкви України провело панахиду за загиблими у російсько-українській війні. До алеї поклали квіти.

Нагадаємо, що 26 серпня під час наступу на Запорізькому напрямку загинув Максим Кузьменко із Циблівської громади. Деталі – тут.

Фото: Facebook-сторінка Циблівської ТГ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору